Blogg

Logiken är forfarande lika med noll.

”IFK Kalmar förstod läget. Det var ett beslut som IFK Kalmar hade stor förståelse för.” Eller?

Minns ni när IFK Berga fick spela sin sista hemmamatch på Gröndal? Minns ni hur logiken i det beslutet var lika med noll? Det minns i alla fall jag.

På kultur– och fritidsnämndens senaste möte togs frågan faktiskt upp. Ordagrant löd frågan såhär; Varför fick IFK Berga spela matchen den 7/10 på Gröndals IP, men IFK Kalmar tilläts inte träna på planen veckan innan? Yes, tänkte jag när började läsa den lilla del av protokollet som frågan upptog. Med förväntan och rak rygg fortsatte jag att läsa men säckade ganska snart ihop igen. Det var inte mycket till svar som följde den ställda frågan. Tyvärr.

    Svaret var det självklara. Bergavik var för blöt för att spela på och Gröndal blev alternativet. Match går före träning och därför var det inte konstigt att vi i IFK inte fick träna på planen veckan innan. Representanter från IFK Kalmar hade blivit informerade om beslutet och ”hade förstått läget”. Föreningen ”hade till och med stor förståelse för beslutet”.

    Jag kan inte uttala mig om föreningen verkligen hade förståelse för beslutet eller inte. Men svaret som gavs på frågan i kultur- och fritidsnämnden besvarar fortfarande inte hur en kunde lägga en match på den enda, typ, planen i kommunen som det fortsättningsvis kommer att spelas matcher på istället för på en plan där säsongen över. Det är en fråga jag, och många med mig, skulle vilja ha svar på. För är logiken fortfarande lika med noll.