Blogg

Det luktar damallsvenskan.

7-1. 0-1. 2-0. Det är helgen i siffror. Siffror som få förväntade sig att få se. 

Vilken helg. Ärlig talat. Att vi skulle vinna mot tabelljumbornas tabelljumbo Hovås var trots allt ganska väntat. Hovås avslutade sin elitsatsning redan innan säsongen började och resultaten under året har därför varit därefter. Göteborgslaget har vunnit en match i år. Men. Matcher kan de mest oväntade vändningar och den här skulle spelas som vilken som helst. Det var skönt att kunna vinna och det var skönt att kunna vinna stort. Min egen favorithöjdpunkt från matchen var Valles 5-1 mål i 54:e minuten. Jag var nästan gladare än Valle själv över att hon äntligen fick göra mål. Det här med lagsport ni vet…

Annars var det ganska mycket annat som var bra i helgen också. Som till exempel att AIK förlorade mot Västerås och att Assi förlorade mot Böljan på bortaplan. Bra är nog egentligen en underdrift. Jag skulle snarare säga att resultaten var… megabra. Om vår vinst var väntad i helgen var AIK:s och Assis förluster snarare motsatsen. Efter en tung period för oss känns det skönt att även andra möter motgångar. Jätteskönt faktiskt.

    Så nu har vi andraplatsen. Guldläge. Allsvenskan är så nära. Det går nästan att känna lukten av den. De två sista matcherna kommer att bli helt avgörande. Vi har avancemanget i våra egna händer. Men det är inga lätta matcher vi har kvar. På lördag möter vi Holmalund som krigar för ett kontrakt och nästa vecka möter vi Assi… Snacka om att avslutningen på säsongen kommer att bli sssspännande.