Blogg

Början på slutet eller slutet på början?

90 minuter plus tillägg. Det är det som återstår. Det är det som kommer att avgöra vårt öde. 

Vi har nått början på slutet. Eller kanske slutet på början? Det beror ju faktiskt på hur en väljer att se på det och kanske lite också på hur det kommer att gå på söndag. Kanske hänger snarare allt egentligen på söndag.

Förutsättningarna är klara. Växjö är klara sedan länge och Assi är uträknade i den absoluta toppstriden. Det står mellan oss och AIK. Småland mot Stockholm. AIK har inför sista omgången 49 poäng och en eventuell, eller snarare förväntad, vinst mot Holmalund på hemmaplan gör att de kommer att sluta på 52 poäng. Alltså samma poäng som vi står på just nu. För vår del räcker det alltså med ett kryss mot Assi för att vinna på poäng. Förlorar vi blir antalet gjorda mål helt avgörande. Snacka om guldläge.

    Hur eller hur går vi för att vinna. Vem vill avsluta säsongen med en förlust liksom? Inte jag i alla fall. Inte någon annan i laget heller. Vi är taggade alla redan nu. SÅ kul ska det bli!

    Vid den här tiden på året brukar jag vara full av vemod. En säsong närmar sig sitt slut och framför en väntar ett ensamt uppehåll och en stundande försäsong. Det är inte konstigt att en känner sig tom. I år har den känslan ännu inte infunnit sig. Jag känner mig mer mitt i än någonsin. Jag antar att det beror på att så mycket står på spel, att så mycket spelar roll. Nu återstår alltså att se om det är början på slutet eller slutet på början…