Blogg

Att vara ute på provtränande fot.

Väskor packade till max. Tiotals tågmil kors och tvärs genom landet. Röda axlar efter kånkande på väskor till och från konstgräsplaner. Googlemapsa tills dess att surfen tar slut. Och uteluncher till förbannelse. Jag är på turné.

Ja, jag är ute på provtränande fot. Det är långt från glamoröst. Jag har sovit i både soffor och hos danska familjer. Men det är kul. Svinroligt faktiskt.

Måndagen efter det allsvenska avancemanget drog jag iväg. Jag satte mig på tåget med min medtagna frukost och tog sikte på Köpenhamn. Till och med torsdag lekte jag dansk fotbollsspelare och testade på livet i både Bröndby och BSF. Jag fick känna på tempot i en högstaliga och rädda avslut hårdare än jag någonsin ställts inför. Jag kom hem mer inspirerad och motiverad till fotboll än jag varit i hela mitt liv.

    Förra veckan bytte jag kust, blev tillfällig göteborgare och tränade med Böjlan och Kungsbacka. Efter ett par dagar där fortsatte jag norr ut. I måndags och igår återvände jag till mitt gulasvartajag och fick smak av försäsong i Mariebo. 70/20 på ett blåsigt och regnigt Rosenlund, de vädermässiga förhållandena är snarlika de som är på Gasten, och allt kändes som gymnasiet all over again.

    Nu sitter jag på tåget hem till Kalmar igen. Det ska bli skönt att andas lite östkustluft och höra lite dialekt. Nästa vecka tar jag sikte på Lidköping sen är troligtvis turnén över för den här gången.